Grupul austriac va face o majorare de capital si va emite obligatiuni convertibile in valoare de 550 de milioane de euro

Compania austriaca OMV a estimat, ieri, ca va obtine un miliard de euro in urma unei emisiuni de obligatiuni convertibile si a unei majorari de capital, fondurile fiind destinate finantarii achizitiei Petrom, transmite Mediafax. Reprezentantii grupului austriac au anuntat ca OMV va emite pana la trei milioane de actiuni noi, reprezentand o crestere de 11% fata de cele 27 de milioane de titluri existente. La pretul inregistrat marti, respectiv 198,45 euro pe actiune, emisiunea ar aduce companiei 595 milioane de euro.

De asemenea, OMV va emite obligatiuni convertibile in valoare de 550 milioane de euro. Pretul titlurilor va fi stabilit pe 16 decembrie, cand se va incheia perioada de subscriere pentru emisiune, iar actualii actionari ai OMV vor avea drept de preemptiune. Fiecare noua actiune emisa va putea fi preschimbata cu noua titluri existente, in cazul obligatiunilor raportul fiind de doua bonduri pentru 27 de actiuni.

"Fondurile vor fi folosite pentru achizitia Petrom si pentru investitii viitoare pe pietele pe care le consideram prioritare", se arata intr-un comunicat al companiei. In luna iulie, OMV a semnat cu autoritatile romane un acord privind preluarea unei participatii de 51% la cea mai mare companie petroliera romaneasca, pentru o suma de pana la 1,529 miliarde euro. Tranzactia urmeaza a fi definitivata pana la sfarsitul acestui an sau la inceputul anului viitor. Actiunile OMV au urcat, in acest an, cu aproape 70%, pe baza previziunilor optimiste privind perspectivele de crestere din Europa Centrala si de Est.

Ziua

Sursa: ZiuaTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.