Compania de Autostrazi vrea sa concesioneze „la pachet“ lucrarile de intretinere si operare de pe Bucuresti-Pitesti si Bucuresti-Constanta

Compania Nationala de Autostra zi si Drumuri Nationale din Romania (CNADNR) se prega teste sa scoata la licitatie concesionarea lucrarilor de intretinere si operare pe autostrazile A1 (Bucuresti- Pitesti) si A2 (Bucuresti-Constanta). Lucrarile vor fi incredintate pe criterii de performanta, pe o perioada de patru ani, potrivit oficialilor din cadrul companiei. Dorin Debucean, directorul Companiei de Autostrazi, a declarat ca britanicii de la Atkins lucreaza de anul trecut la un studiu pentru concesionarea lucrarilor, care ar urma sa fie finalizat in august.

Acesta poate fi primul pas spre exploatarea acestor cai rutiere contra unei taxe de rulare, ce ar putea fi introdusa in anii urmatori, dupa modificarea legislat iei actuale.

Licitatie intr-o luna
Debucean spune ca se asteapta ca luna viitoare sa poata initia licitatia pentru concesionarea intretinerii autostrazii care leaga Capitala de Pitesti. Firma care va castiga licitatia va trebui sa faca dovada posibilitatii asigurarii serviciilor de paza si salubritate pe cele doua tronsoane. De asemenea, trebuie sa fie capabila si sa lucreze la intretinerea carosabilului.

„Este dificil sa ai sapte contracte incheiate pentru acelasi tronson de drum. Incercam acum sa acordam unei singure firme administrarea si mentenant a autostrazii atat iarna, cat si vara“, ne-a declarat Debucean. Autostrada Bucuresti-Pitesti nu a beneficiat, pana la inceputul acestui an, de servicii de paza si protectie sau de salubrizare si intretinere pe timpul iernii. Valoarea contractelor in vigoare pentru aceste lucrari ajunge acum la circa 3,6 milioane de euro.


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.