Banca franco-belgiana Dexia intentioneaza sa se extinda in Europa de Est, in special in Romania, Bulgaria si Turcia, a informat, luni, ziarul belgian De Tijd, citat de Reuters. Axel Miller, directorul operatiunilor din Belgia ale bancii, a declarat pentru ziarul citat ca Dexia este interesata de preluarea unor unitati in vederea dezvoltarii retelei sale. Filiala pe care Dexia o detine deja in Slovacia va fi folosita ca baza pentru extindere in statele fostei Uniuni Sovietice.

Institutia franco-belgiana a organizat o echipa de experti care lucreaza in Polonia si care a depus deja o cerere pentru acordarea unei licente bancare in aceasta tara, a informat aceeasi publicatie. In urmatoarele luni, conducerea grupului Dexia va mai trimite echipe de specialisti si in alte state, se arata in De Tijd.

Miller, care il va inlocui incepand cu luna ianuarie pe Pierre Richard in functia de director executiv al bancii, este interesat de posibilitatea patrunderii si pe alte piete din statele ex-comuniste, ca de exemplu, in Ucraina. Institutia belgiana rivala, KBC, este deja una dintre principalele banci din centrul Europei, cu filiale in Slovenia, Slovacia, Polonia, Ungaria si Republica Ceha.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.