Conform raportului IDC din 2007, aproximativ 35% din vanzarile totale de PC-uri din Romania au apartinut brandurilor autohtone, ceea ce insemna foarte mult pe o piata activa si competitiva cum este cea de la noi.

Pe categoria sisteme desktop, Kinetix a inregistrat anul trecut o crestere de 38,71% a unitatilor vandute fata de anul 2006, cand au fost comercializate 23.821 de produse. Astfel, desktopurile Kinetix si-au adjudecat, anul trecut, o cota de piata de 5,5%, in crestere de la 4,9% cat a inregistrat in 2006.

Tornado Sistems a lansat oficial site-ul pentru brand-ul propriu Kinetix care va oferi vizitatorilor peste 100 de modele de produse cu poze si specificatii complete.

"Prin lansarea acestui site am urmarit sa pozitionam brand-ul propriu in piata de IT&C din Romania ca fiind o tehnologie pentru viata, si, totodata, sa oferim cientilor finali toate informatiile necesare despre produsele din portofoliul Kinetix, despre noutati, cat si despre promotiile aflate in curs de desfasurare", a declarat Gerald Maier, General Manager Tornado Sistems.