Indienii de la Tata Motors au nevoie de sprijin din partea Fiat pentru a patrunde pe pietele pe care italienii s-au impus deja

Cea mai ieftina masina din lume, modelul Nano produs de Tata Motors, ar putea ajunge in urmatorii ani pe piata din Romania. Daca, initial, oficialii Tata dadeau ca termen pentru intrarea pe piata europeana anul 2012, o posibila colaborare cu italienii din grupul Fiat ar putea grabi acest lucru.

„Am avut discutii cu Fiat despre comercializarea lui Nano pe pietele in care ei au o prezenta puternica. Consider acest lucru un parteneriat“, a declarat Ratan Tata, presedintele grupului, citat de Reuters. Mana de ajutor pe care indienii ar putea sa o primeasca de la grupul Fiat ar putea fi echivalenta cu patrunderea pe piata europeana a modelului Nano in urmatorii doi ani, mai ales ca modelul se va comercializa in India din acest an, noteaza analistii din presa internationala. Un acord in acest sens este foarte posibil in conditiile in care Fiat si Tata au deja o colaborare pentru fabricarea si comercializarea de motoare si vehicule comerciale.

Oficialii Fiat nu au dorit sa dea mai multe detalii despre colaboarea cu grupul Tata. Presedintele grupului Fiat, Luca Cordero di Montezemolo, sustine ca pana in prezent s-au purtat discutii in legatura cu fabrica de autobuze si camioane.


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.