Oamenii nu vor fi pusi la plata penalitatilor daca au achitat corect datoriile catre stat, dar banii au ajuns din greseala in alt cont, insa vor trebui sa faca cerere si sa aduca documente doveditoare. Potrivit unei decizii a Comisiei fiscale centrale publicate in Monitorul Oficial, "platile efectuate de catre contribuabili in contul impozitelor, taxelor, contributiilor sau al altor venituri ale bugetului general consolidat, prin intermediul sistemului bancar (inclusiv sistemul electronic de plati), pe baza ordinelor de plata intocmite corect de catre platitori, in urma carora s-a creditat, in termenul legal, bugetul general consolidat, dar in contul altui venit bugetar decat cel inscris de platitori pe documentele de plata, se considera a fi efectuate in termen".

Nu se vor plati bani in plus, iar reglarea evidentei se va face pe baza cererii depuse de contribuabil, insotita de documentatia necesara. Aceste prevederi se aplica in cazul in care problemele se datoreaza unor erori din sistemul bancar, la procesarea datelor referitoare la decontarea obligatiilor fiscale platite in mod corect de contribuabil, se mai arata in decizie.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.