Actionarii Fondului Proprietatea au cerut si obtinut introducerea, pe agenda adunarii generale din 8 august, a unei informari "complete si detaliate" din partea consiliului de supraveghere privind stadiul indeplinirii formalitatilor premergatoare listarii la Bursa, potrivit convocatorul AGA.

Pe ordinea de zi a AGA din 8 august a fost inclusa, la "solicitarea unor actionari", prezentarea unei informari "complete si detaliate referitoare la stadiul indeplinirii formalitatilor premergatoare listarii Societatii la Bursa de Valori, precum si prezentarea unui plan de actiune cu termene precise avand ca obiect indeplinirea in regim de urgenta a acestor formalitati, in vederea dezbaterii si adoptarii acestuia de catre adunarea generala", se arata in convocatorul AGA completat, publicat in Monitorul Oficial.

In urma cu doua saptamani, Fondul Proprietatea publicase in Monitorul Oficial convocarea adunarii generale si extraordinare a actionarilor, in care, pe ordinea de zi, nu exista acest punct.

Planurile guvernului prevad listarea Fondului Proprietatea la Bursa de Valori Bucuresti (BVB) si la o bursa internationala, din Londra sau New York. Ultimele declaratii facute de conducerea Fondului dau de inteles ca listarea se va realiza, cel mai devreme, la jumatatea anului viitor.

Actionarii Fondului Proprietatea se vor intalni, pe 8 august, pentru aprobarea situatiilor financiare anuale incheiate la sfarsitul anului 2007, aprobarea repartizarii profitului aferent exercitiului financiar 2007, valoarea propusa a dividentului brut fiind de 0,0065960489 lei/actiune, si aprobarea bugetului de venituri si cheltuieli aferent exercitiului financiar 2008.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.