Grecii de la Piraeus Bank au cumparat 51% din Finnagan Holdings Limited, o companie cu sediul in Cipru care detine Capital Partners, cea mai mare casa de consultanta pentru fuziuni si achizitii de pe piata locala, intr-o tranzactie in valoare de 32 milioane de euro.

Tranzactia a decurs relativ repede datorita mecanismului care a facilitat o derulare rapida, contractul de SPA (Share Purchase Agreement), dar si dorintei ambelor parti de a inchide deal-ul.

"Negociem de trei-patru luni cu grecii de la Piraeus. Mai multe grupuri financiare au fost interesate de Capital Partners, printre care islandezii de la Straumur (n.red.: cea mai mare banca de investitii din Islanda), un Big Four si un alt grup financiar care nu are prezenta pe piata locala”, a declarat, pentru Wall-Street, Doru Lionachescu, partener principal Capital Partners.

In procesul de negociere, cel mai mult a contat faptul ca firma Capital Partners va deveni centrul regional pentru operatiuni de investment banking ale grupului elen.

Mai multe detalii despre Capital Partners si factorii care au stat la baza incheierii acestui deal, cititi in Wall-Street.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.