Amazon va lansa o noua televiziune online Utilizatorii noului magazin Amazon vor putea viziona 40.000 de filme si programe TV imediat dupa ce acestea sunt emise la fel ca programele in serviciile de cablu, a anuntat ziarul.

Serviciul este diferit fata de majoritatea magazinelor online de filme, cum ar fi Apple iTune si versiunea originala a magazinului video Amazon, care le cere utilizatorilor sa astepte pana cand fisierele se descarca in unitatile hard disk. Amazon nu a putut fi contactat pentru comentarii.

Amazon a semnat un acord prin care include in servicii linia de televizoare de inalta clasa Sony Bravia. Pentru a viziona filmele pe respectivele televizoare, utilizatorii trebuie achizitioneze un internet video link in valoare de 300 de dolari, care este considerat de specialisti “extrem de scump”.

Amazon va urmari tranzactii asemanatoare cu alti producatori de televizoare si aparatura pentru internet, a declarat vicepresedintele media din cadrul Amazon, Bill Carr. Amazon Video Demand va fi accesibil unui numar limitat de utilizatori iar spre sfarsitul veri va fi accesibil mai multor utilizatori.