Apple urca pe locul trei in topul producatorilor de PC-uri din SUA La nivel mondial, Apple nu a intrat in topul primilor cinci furnizori de PC-uri, a demonstrat studiul. Insa, in Statele Unite, furnizorul de computere a dus impreuna cu Acer o lupta crancena pentru suprematia locului trei, producatorul asiatic clasandu-se in urma la doar 2.000 de unitati distanta de Apple, dupa cum releva cercetarea sustinuta de grupul IDC.

In schimb, analistii de la Gartner au declarat ca Apple a ocupat locul trei din top, avand cu 65.000 de unitati vandute mai mult decat Acer.

Atat IDC, cat si Gartner au plasat compania Apple pe locul patru dupa rezultatele afisate in trimestrul al doilea din 2007.

Vanzarile de PC-uri includ vanzarile la desktopuri, laptopuri si la serverele X86. De asemenea, Apple s-a clasat in top si datorita vanzarilor de aparate ultraportabile si a mini-notes-urilor, desi acestea au reprezentat doar 3% din piata.

Dell s-a mentinut pe primul loc, adunand 31,9% din piata, cu pana la 5,25 milioane de PC-uri vandute, arata Gartner. Potrivit informatiilor furnizate de IDC, Dell a detinut 32% din piata, cu 5,44 milioane de PC-uri, astfel ca firma de IT a inregistrat o crestere a cotei de 11-12%, comparativ cu acelasi trimestru al anului trecut.

HP s-a clasat pe a doua pozitie din punct de vedere al unitatilor vandute in SUA, cu un share pe piata de 25,3%, dupa cum arata analistii Gartner, si 25,1%, potrivit cercetatorilor IDC, astfel ca HP a vandut 4,17 milioane si, respectiv 4,26 milioane de PC-uri. Compania HP a sporit an dupa an, insa cu o crestere lenta a cotei de piata, de la 5,6 la 5,9%.