Bursa de la Bucuresti a recuperat din pierderile suferite in ultimele doua zile, piata apreciindu-se pe ansamblu cu 4,56%, in timp ce titlurile societatilor de investitii financiare s-au scumpit in medie cu 3,56%, dupa ce pe finalul sedintei au venit si unele marcari de profit, sustin brokerii.

Lichiditatea pietei reglementate a Bursei de Valori Bucuresti (BVB) a scazut joi cu 34%, la 30,61 milioane lei (8,57 milioane euro), dupa ce in sedinta precedenta rulajul se cifrase la 46,84 milioane lei (13,03 milioane euro).

"Revenirea Bursei de astazi (joi - n.r.) aproape acopera ce s-a pierdut miercuri, la un moment dat fiind cresteri undeva spre 5%, dupa care au venit in mod firesc si unele marcari de profit", a declarat, citat de NewsIn, Gabriel Necula, broker la Prime Transaction.

"Daca ne uitam la volumele tranzactionate, vedem ca nu sunt chiar atat de mici, dar este normal ca sumele jucate sa nu mai ajunga la nivelurile consemnate anul trecut, deoarece cotatiile au scazut mult", a adaugat Necula.

Indicele BET, care arata evolutia celor mai lichide zece titluri listate la Bursa de Valori Bucuresti, a crescut, joi, cu 3,52%, pana la 5.633,22 puncte, in timp ce indicele compozit, BET-C, a castigat 4,56%, pana la 4.222,62 puncte.

Indicele BET-FI, al celor cinci societati de investitii financiare (SIF), a urcat cu 3,56%, pana la 37.961,25 puncte, iar indicele ROTX, jucat la Bursa din Viena, a crescut cu 5,19%, pana la 13.252,19 puncte.

Indicele BET-XT, al celor mai lichide 25 de titluri de la BVB, a urcat cu 3,47%, la 614,58 puncte, iar indicele BET-NG, care reflecta evolutia a zece titluri din sectorul energetic tranzactionate la Bursa, a castigat 4,80%, la 764,47 puncte.

"Revenirea cotatiilor din sedinta de joi poate fi pusa, in primul rand, pe seama exagerarii pe care s-a mers in ultimele doua zile de scaderi si, in al doilea rand, pe seama rezultatelor financiare care au inceput sa apara in Statele Unite si care arata faptul ca realitatea este mai buna decat asteptarile", a explicat brokerul de la Prime Transaction.

La ora inchiderii Bursei de Valori Bucuresti, cele mai importante actiuni europene se apreciau semnificativ, dupa publicarea statisticilor privind cererile de ajutor de somaj din Statele Unite, care au scazut sub asteptari. Astfel, indicele bursei londoneze, FTSE, crestea cu 2,98%, ajungand la 5.304 puncte, in timp ce indicele principal al pietei de la Frankfurt, DAX, crestea cu 2,31%, pana la 6.297,50 puncte. Indicele Bursei de la Paris, CAC40, urca cu 3%, la 4.235,92 puncte.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.