Grupul petrolier ungar MOL ar putea investi, in urmatorii cinci ani, 70 milioane de euro in Romania, in vederea extinderii retelei de distributie la 190-200 de unitati si majorarii cotei de piata la 15%, potrivit directorului de retail al grupului ungar, Slavomir Jankovic.

Jankovic a participat miercuri, la Budapesta, la intalnirea anuala a actionarilor MOL. Oficialul MOL a precizat ca investitiile companiei in Romania necesita fonduri suplimentare de circa 70 milioane de euro. El a aratat ca, dupa preluarea activitatilor de distributie de carburanti ale Shell Romania, reteaua firmei MOL a crescut la 130 de unitati.

Principalele modalitati de dezvoltare vizate sint proiectele greenfield (constructia de noi benzinarii) si achizitiile, fie de la alte companii, fie de la operatori privati. O alta posibilitate de extindere a retelei este swap-ul. Jankovic a explicat ca exista posibilitatea ca o anumita companie sa prefere o regiune anume si sa-si reduca prezenta intr-o alta zona, astfel incat MOL ar putea face un schimb de retea cu acea companie, fara insa a oferi amanunte despre aceasta noua abordare a programului de dezvoltare regional. Un alt segment in care compania ungara si-ar putea dezvolta prezenta in Romania este sectorul de productie si explorare.

Directorul diviziei de upstream a MOL, Zoltan Aldott, a spus ca firma ia in considerare posibilitatile de colaborare cu companii romanesti, ca Petrom, Romgaz sau alti operatori, dar nu exclude nici participarea la noi proiecte care ar aparea in domeniu.

Romania Libera

Sursa: Romania LiberaTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.