In conditiile unei cresteri accelerate a pretului barilului de petrol, reprezentantii industriei aeronautice si producatorii de film sunt singurii care se arata optimisti.
Jim McNerney, directorul executiv al constructorului american de avioane Boeing, a declarat pentru saptamanalul francez „Le Journal du Dimanche“ ca actuala cotatie a petrolului pe piata internationala reprezinta o oportunitate pentru industria constructiei de avioane, deoarece companiile aeriene vor cauta in urmatoarea perioada sa reduca pe cat posibil costurile, investind in achizitionarea de aeronave noi, cu un consum de combustibil redus.

Si Hollywoodul ar putea avea de castigat din majorarea fara precedent a pretului petrolului. Potrivit unor analisti citati de Reuters, cu cat barilul de petrol bate record dupa record, cu atat creste numarul spectatorilor in salile de cinema, caci oamenii se vad fortati sa renunte la excursii pentru comodele cinematografe de cartier. Totusi, influenta pretului petrolui este considerata una secundara. In 1981 si 1982, cand pretul petrolului a crescut cu 30%, industria cinematografica a cunoscut o crestere de 8%, respectiv de 16%.


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.