Strainii care inchiriaza masini in vacanta cresc afacerile de profil. Cu 30 de euro pe zi, pot conduce un autoturism economic.
Ofertele firmelor care se ocupa de inchirieri de masini cuprind de la modele precum Matiz sau Cielo, la Renault Megane sau Ford Mondeo si pana la masini de lux precum Infinity sau Lexus. Unele dintre autovehiculele luxoase se inchiriaza numai cu sofer.

Strainii se multumesc cu Logan

Majoritatea firmelor de inchirieri de masini au renuntat insa la o oferta bogata de modele luxoase si au umplut garajele cu autoturisme ieftine, cu un consum redus, precum Dacia Logan sau Daewoo Matiz. Reprezentantii companiilor de profil sustin ca afacerea a inceput sa mearga bine in ultimii doi ani si cred ca peste alti trei ani vor fi pe piata de doua ori mai multe firme care se ocupa cu inchirierea de masini. In perioada verii, afacerile merg mai bine decat in restul anului.

„Vara vin foarte multi turisti si inchiriem si 100 de masini pe zi“, ne-a declarat reprezentantul unei firme „rent a car“ cu puncte de lucru in toata tara. Companiile sustin insa ca strainii se multumesc cu un Logan si prefera sa dea mai putini bani pe masina inchiriata. „Cele mai cautate masini sunt Logan. De obicei, se inchiriaza pe perioade de 7-30 de zile, dar avem masini inchiriate si de un an si jumatate“, ne-a declarat unul dintre reprezentantii Happy Rent a Car.

Masinile de lux sunt inchiriate doar pentru perioade scurte, iar clientii pentru aceste modele sunt, in cea mai mare parte, romani. Pentru un Infinity FX35 sau pentru un Chrysler 300C, un client scoate din buzunar peste 150 de euro pe zi, in timp ce pentru un Logan, pretul abia trece de 30 de euro. Nici pentru masinile de calitate si clasa superioara Loganului cererea nu este foarte mare. In oferta companiilor exista autoturisme precum Ford Focus sau Peugeot 307, insa tariful pentru inchiriere este cu 10 euro mai mare decat pentru un Logan sau un Matiz.


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.