Principala intrebare care se pune atunci cand vrei sa incepi sa investesti la Bursa este cand trebuie sa cumperi si care este momentul optim pentru a vinde actiunile cumparate anterior

Cand cumparam si cand vindem? Mai multe teorii au fost formulate in ceea ce priveste momentul optim pentru a vinde si a cumpara, insa majoritatea acestor teorii se fondeaza in functie de durata investitiei, pe termen scurt sau pe termen lung.

Principiul fundamental in ceea ce priveste vanzarea si cumpararea de actiuni se poate rezuma in: „Cumpara ieftin si vinde scump” . Insa pentru inceput ce inseamna ieftin si ce insemna scump.

Bursa oscileaza insa in functie de perioada la care ne referim, se pot observa fluxuri, intotdeuna o crestere fiind urmata de o scadere. Acest lucru se intampla datorita jocului dintre cerere si oferta, acesta fiind determinantul pretului. Daca cererea este mai mare decat oferta pretul creste, iar in urmatoarea perioada se va observa o scadere a cererii si o incurajare a ofertei, pe fondul unui pret mai ridicat. In urmatorul punct, a unei oferte mari, si a unei cereri mici, ofertantii vor fi nevoiti sa scada pretul de vanzare, pentru a transforma in lichiditati titlurile pe care le detin, acesta fiind un ciclu care se va relua de fiecare data, teoretic pana la gasirea unui echilibru.

Trebuie mentionat ca atunci cand o actiune are o fluctuatie foarte mare (crestere sau scadere) intr-un timp foarte scurt, aceasta va fi urmata si de o reactie cel putin la fel de pronuntata, acest tip de actiuni extrem de fluctuante fiind foarte riscante pentru o eventuala investitie pe termen lung, insa sunt foarte bune pentru speculatiile pe termen scurt.


Despre autor:

Sursa: Moneybox.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.