Principalii directori ai Credit Agricole, cea mai mare banca de retail din Franta, ar putea fi constransi saptamana viitoare sa demisioneze, pe fondul pierderilor legate de criza mondiala a creditelor, relateaza Reuters

Cotidianul francez Le Monde a anuntat ca directorul executiv al Credit Agricole, Georges Pauget, si presedintele, Rene Carron, si-ar putea anunta demisia in cadrul unei intruniri a consiliului, relateaza NewsIn.

Credit Agricole a confirmat ca va organiza o intrunire a consiliului director pe 15 iulie, insa a refuzat sa ofere comentarii legate de demisia celor doi.

Cu toate acestea, analistii si managerii de fonduri sustin ca este foarte probabil ca directorii sa fie supusi presiunilor de a demisiona, din cauza pierderilor inregistrate in ultimele luni din criza creditelor.

Unii dintre acestia au interpretata chiar articolul din Le MOnde ca pe un semnal ca banca franceza ar putea anunta si alte pierderi. Banca va afisa rezultatele pentru al doilea trimestru in luna august.

"Articolul din Le Monde a accentuat temerile ca banca va afisa si alte pierderi. Faptul ca viitorul managementului este dificil de prevazut a dus la o tendinta de vanzare a actiunilor", a declarat un manager al fondurilor din cadrul Richelieu Finance, Alexandre Iatrides.

Ca multe alte banci din intreaga lume, Agricole a fost grav afectata de pierderi legate de criza mondiala a creditelor.

Dupa ce a afisat in mai o pierdere de 1,2 miliarde euro, banca a desfasurat de curand o emisiune de actiuni la un pret sub cel al pietei, in valoare de 5,9 miliarde euro, pentru a-si redresa situatia financiara.

In cadrul acestei emisiuni de actiuni, Agricole a oferit o actiune noua pentru fiecare trei actiuni existente, la un pret de 10,6 euro/actiune.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.