Media de operatiuni cu cardurile este de 0,3/luna la cele de debit si de 0,6 la cele de credit
In Romania erau la sfarsitul lunii martie peste 12,2 milioane de carduri active (de debit si de credit), in crestere cu 27% fata de luna similara a anului trecut. Media de operatiuni este insa foarte scazuta: 0,3/luna la cele de debit si 0,6/luna la cele de credit. Principalul motiv al romanilor pentru achizitionarea unui card este, in mod asteptat, incasarea salariului. Astfel, din numarul total circa 10 milioane sunt carduri de debit si 2,2 de carduri de credit. Romania este, de altfel, unul dintre statele cu cea mai mare crestere a numarului de carduri si a valorii tranzactionate cu acest instrument financiar. Spre exemplu, in primul trimestru al acestui an s-au tranzactionat peste doua milioane de lei cu cardurile de debit, in crestere cu 80% fata de perioada similara a anului trecut, conform datelor furnizate de BNR.

La cumparaturi, portofelul e mai de incredere
In ceea ce priveste cresterea obisnuintei de a folosi cardul la cumparaturi suntem pe “cai mari”, insa avem si aici mult de recuperat. “La sfarsitul lunii martie, 35% din tranzactii (cu carduri BCR, n.r.) reprezentau cumparaturi la comercianti, restul de 65% fiind retrageri de numerar. De exemplu, cresterea la nivelul lunii martie fata de luna martie 2007 a tranzactiilor la comercianti a fost de peste 30%. Detinatorii de card folosesc din ce in ce mai mult cardul de credit la cumparaturi”, a declarat pentru Gandul Igor Zganjer, director executiv al Directiei Carduri din cadrul BCR.


Despre autor:

Gandul

Sursa: Gandul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.