Costurile suplimentare aferente aplicarii pictogramelor pe pachetele de tigari nu se vor reflecta in pretul final al acestora, a declarat director corporate affairs al JT International (JTI), Gilda Lazar.

"Cu toate ca procesul de aplicare a avertismentelor pe pachetele de tigari presupune costuri suplimentare, acestea nu se vor reflecta in pretul final. Implementarea noului sistem a costat JTI un milion de euro, iar tiparirea pachetelor se realizeaza in Germania", a declarat Gilda Lazar, potrivit NewsIn.

Incepand cu data de 1 iulie 2008, s-a impus obligativitatea aplicarii avertismentelor combinate de sanatate, pictograme constand in 14 fotografii si texte care vor inlocui actualele avertismente aditionale de sanatate pe spatele pachetelor de tigarete produse sau importate pe piata romanesca.

Cu toate acestea, comerciantii au la dispozitie un an, pana la 1 iulie 2009, sa isi lichideze stocurile de pachete de tigarete pe care sunt inscrise actualele avertismente aditionale de sanatate. Pentru trabucuri si alte produse din tutun, termenul este decalat cu sase luni.

Potrivit reprezentantului JTI, primele pachete de tigari cu noile avertismente au inceput deja sa apara pe piata, "insa,in ce priveste JTI, primele pachete de acest fel le vom furniza in cursul lunii august", a mentionat Lazar.

Avertismentele combinate de sanatate vor aparea pe spatele pachetelor de tigarete, si vor acoperi o suprafata de 40%.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.