Business 8 Iulie 2008 04:57
Preturile practicate in Romania pentru electronice s-au situat, anul trecut, la 95% din media UE, nivel similar cu cel inregistrat in Germania si mai ridicat decat in unele state central si est-europene precum Polonia, Cehia sau Bulgaria, potrivit Biroului de Statistica al UE, Eurostat.
Romania a ocupat, la acest capitol, locul 27, Eurostat analizand 37 de state. Preturile de la noi au fost inferioare celor din Slovenia, unde au fost egale cu media UE, Ungaria (97% din media UE) si Slovacia (96% din media UE). In Polonia, preturile au reprezentat 93% din media UE, in Cehia 92%, iar in Bulgaria 83%. Cele mai ridicate preturi au fost inregistrate in Islanda, acestea fiind cu 41% peste media UE. In ceea ce priveste preturile electrocasnicelor, Romania a ocupat anul trecut locul 27, la egalitate cu Muntenegru, preturile din cele doua state reprezentand 93% din media UE.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.