Anuntul pentru invitarea potentialilor investitori eligibili sa depuna scrisori de interes pentru preluarea Bancii Comerciale Romane (BCR) va fi publicat pana la inceputul lunii iunie, se arata intr-un comunicat al Autoritatii pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS). Potrivit institutiei, comisia de privatizare a BCR a semnat un act aditional pentru continuarea contractului de consultanta cu Daiwa Securities SMBC Europe, iar procesul de vanzare catre un investitor strategic va incepe in acest an.

"Guvernul si conducerea AVAS considera ca vanzarea catre un investitor strategic a pachetului majoritar de actiuni ale BCR este tranzactia cea mai importanta care va fi initiata in acest an", se precizeaza in comunicat. Consultantul urmeaza sa prezinte o suita de documente pe baza carora Guvernul va adopta decizia privind mentinerea sau reconsiderarea strategiei actuale.

Toate actele vor fi perfectate cel tarziu la jumatatea lunii mai. Decizia va fi insotita si de un program detaliat, care va prevedea explicit data la care va fi publicat anuntul privind lansarea la privatizare a BCR. AVAS este principalul actionar al bancii cu 36,88% din capitalul bancii, dupa ce a vandut, anul trecut, un pachet de 25% plus doua actiuni catre Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare si International Finance Corporation, pentru 222 de milioane de dolari.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.