7,47 milioane de euro nerambursabili sint disponibili, incepind de ieri, pentru Romania, printr-un program PHARE de dezvoltare a resurselor umane. Programul a fost lansat de Ministerul Integrarii Europene, Delegatia Comisiei Europene si de Ministerul Muncii si Solidaritatii Sociale si are doua parti componente: "Masuri active pe piata muncii" si "Promovarea capitalului uman".

Proiectul se adreseaza persoanelor juridice care se ocupa de plasarea si/sau profesionalizarea fortei de munca din cele opt unitati (regiuni de dezvoltare) - Nord-Est, Sud-Est, Sud Muntenia, Sud-Vest Oltenia, Vest, Nord-Vest, Centru, Bucuresti-Ilfov. Persoanele juridice interesate (agentii, fundatii, universitati etc.) pot depune proiecte pentru finantari nerambursabile cu valori cuprinse intre 15.000 si 75.000 de euro pina la data de 27 iunie 2005, ora 16.00, la unitatile de implementare a programului din regiunea in care va fi pus in aplicare proiectul.

Fiecare beneficiar al finantarii nerambursabile trebuie sa contribuie, in numerar, cu cel putin 5% pentru proiectele depuse pentru "Masuri active pe piata muncii" si cu 20% pentru proiectele depuse pentru "Promovarea capitalului uman".

Programul urmareste, in principal, integrarea somerilor pe piata muncii si de aceea 70% din fondurile alocate dezvoltarii resurselor umane sint destinate proiectelor care urmaresc instruirea somerilor si plasarea acestora pe piata muncii.
Grupurile-tinta ale acestui proiect il reprezinta toate nivelurile manageriale din intreprinderi si personalul operativ propriu din intreprinderile de stat sau private, somerii tineri cu virste intre 15-24 de ani, somerii pe termen lung indiferent de virsta, femeile, tinerii care parasesc institutiile de protectie, persoanele de etnie rroma.

Informatiile despre acest program se gasesc pe site-ul www.dru.mie.ro. si www.infoeuropa.ro si vor fi disponibile la fiecare unitate de implementare a programului din orasele Piatra-Neamt, Braila, Craiova, Calarasi, Timisoara, Cluj-Napoca, Alba-Iulia si Bucuresti.


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.