Putina istorie

Pe o piata caracterizata de o dinamica accentuata, cum este piata romaneasca de retail, marile companii dau tonul schimbarii mecanismelor de creditare. De la cea mai mica dobanda si cele mai mici rate, ALTEX a urmarit in continuare accesibilizarea creditului de consum, transformandu-l in scurt timp intr-una dintre cele mai cautate modalitati de finantare de pe piata romaneasca. Pornind la inceputul anului trecut prin reducerea dobanzilor, continuand apoi cu eliminarea girantului si a avansului, ALTEX a lansat in premiera pentru Romania, in octombrie 2004, creditul de consum doar cu buletinul.

O masura revolutionara, pentru piata romaneasca de retail, care urmarea facilitarea accesului larg al populatiei la credite si care reducea drastic birocratia specifica sistemelor traditionale de creditare, prin eliminarea documentatiei suplimentare. Ideea a fost extinsa si, pentru a dovedi ca servicul financiar credit doar cu buletinul este intr-adevar unul eficient si nebirocratic, clientilor ALTEX si Media Galaxy li se ofera posibilitatea de a obtine credit instant.

"ALTEX a fost primul retailer care a lansat creditul de consum doar pe baza buletinului si este in continuare singurul care ofera cu adevarat credit doar pe baza actului de identitate. Proba cea mai buna este creditul instant doar cu buletinul, adica raspunsul la cererea de creditare este dat in maxim doua ore de la aplicatie, fara ca veniturile solicitantilor sa fie confirmate de catre angajator, prin cereri transmise pe fax si fara a cere clientilor facturi de utilitati sau diverse alte documente, cu exceptia buletinului de identitate. Acest lucru arata justetea si simplitatea sistemului", spune Dan Craciun, Director Credite de Consum la ALTEX.

Confortul garantat de servicii financiare inovatoare

Asadar, clientii ALTEX pot experimenta acum cele mai facile modalitati de obtinere a creditului. Tot ceea ce trebuie sa faca acestia este sa isi aleaga produsele dorite, sa se prezente cu buletinul la biroul de rate pentru a li se completa cererea de credit, urmand ca in doua ore sa fie contactati pentru raspunsul final. In cazul in care raspunsul este afirmativ, in zece zile, clientii vor primi acasa, prin Posta, cardul de credit ERS, iar produsele si le vor putea lua imediat dupa aprobarea creditului.

Sistemul de creditare doar cu buletinul, acordat in doar doua ore, inglobeaza doua produse intr-unul singur: card de credit si credit de consum. O data aprobat cardul de credit ERS, desinatorului i se ofera posibilitatea sa efectueze un numar nelimitat de tranzactii in limita plafonului acceptat. Mai mult, limita de credit se reintregeste dupa ce acesta este rambursat. Creditul instant doar cu buletinul se obtine direct, fara sa fie nevoie de deplasare la banca, iar adeverintele de salarizare si alte documente doveditoare sunt eliminate, fiind necesara doar prezentarea actului de identitate. Valoarea maxima a creditului instant doar cu buletinului este de 40 de milioane de lei. Aceasta include toate costurile de creditare, fapt pentru care poate varia in functie de perioada pentru care a fost acordat creditul.

Astfel, pentru un credit extins pe o durata de pana la sase luni, valoarea produselor poate fi de maxim 35.000.000 lei. Pentru un credit pe o perioada de un an, valoarea produselor poate fi de maxim 33.000.000 lei. Pentru un credit pe doi ani se pot cumpara produse in valoare maxima de de 30.000.000 lei, iar pentru un credit pe o perioada de trei ani, valoarea produselor poate fi de maxim 27.500.000 lei. Daca solicitantul opteaza pentru o perioada de creditare de patru ani, valoarea produselor va fi de maximum 25.500.000 lei, in vreme ce, in cazul unei perioade de creditare de 5 ani, valoarea produselor nu va depasi 24 de milioane de lei.

Viitor cu mai mult confort pentru toti

Probabilitatea de acordare a creditului este aceeasi, indiferent de perioada de creditare aleasa, iar raspunsul este primit in doua ore. Creditul instant doar cu buletinul nu este restrictiv, salariatii nu sunt singurii care pot apela la acest sistem, in egala masura si pensionarii se pot bucura de facilitatile oferite de aceasta metoda de finantare. Conditiile principale pentru ca o persoana sa poata beneficia de creditul instant doar cu buletinul este ca aceasta sa realizeze un venit minim de 2.250.000 de lei si sa aiba varsta cuprinsa intre 20 si 65 ani, si nu in ultimul rand, sa fie de cetatenie romana. Magazinele ALTEX si cele cinci electrocomplexuri Media Galaxy devin singurele locuri de unde clientii pot beneficia de avantajele celui mai facil mod de finantare: credit instant, doar cu buletinul. Cei care doresc sa se convinga de avantajele acestui servicu financiar pot vizita magazinele din reteaua ALTEX si ALTEX MEGASTORE sau electrocomplexurile Media Galaxy din Bucuresti, Cluj si Iasi.


Despre autor:

Capital

Sursa: Capital


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.