Business 4 Iulie 2008 10:47
Pretul petrolului a continuat astazi sa creasca, pana la un nou record de 146,34 dolari/baril pe piata londoneza, dupa ce depasise nivelul de 145 dolari/baril la New York, potrivit AFP.

Astfel, pretul petrolului isi continua ascensiunea inregistrata de la inceputul saptamanii, pe fondul unui dolar slab si a scaderii rezervelor de petrol, relateaza NewsIn.

Ministrul saudit al petrolului, Ali al-Naimi, a spus ca depasirea nivelului de 145 de dolari/baril nu are alte cauze decat o scadere a rezervelor.

Oficialul s-a referit la factori geopolitici si la deprecierea dolarului ca potentiali factori ai cresterii pretului “aurului negru”.

Intrebat daca petrolul va sari de 150 de dolari/baril, acesta a raspuns: “Daca as stii acest lucru as fii in Las Vegas acum”.

Pretul petrolului aproape ca s-a dublat intr-un singur an. Rezervele de petrol americane s-au micsorat cu 2 milioane de barili, pana la 299,8 milioane de barili.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.