Business 3 Iulie 2008 03:12
Inflatia publicata de INS ar fi relevanta daca ar tine cont de locul de trai si de obiceiurile de consum
Resimtim inflatia in functie de varsta, de zona in care locuim si de veniturile pe care le avem. Potrivit unei analize EVZ, scumpirile lovesc cel mai dur in pensionarii saraci de la orase. Din aceasta perspectiva, romanii batrani si saraci de la orase sunt cel mai grav loviti de cresterea preturilor. Potrivit calculelor EVZ si estimirilor analistilor, ei resimt o inflatie mai mult decat dubla fata de cea oficiala anuntata in luna mai de Institutul National de Statistica: 8,46%.

Acestia platesc o mare parte din putinul lor venit pentru a-si asigura strictul necesar: caldura, gaze, electricitate si mancare. Iar valurile de scumpiri ale utilitatilor si alimentelor le fac viata din ce in ce mai grea. Printre categoriile sociale ale caror bugete sunt de-a dreptul zdruncinate de salturile preturilor se numara familiile somerilor, cele cu un singur parinte si cele cu multi copii, potrivit datelor Institutului de Cercetare a Calitatii Vietii (ICCV).


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.