Business 2 Iulie 2008 03:52
Rezerva de aur si valute a Romaniei a scazut in a sasea luna din acest an cu 140 milioane euro (0,52%) pana la 26,881 miliarde euro, ca urmare a reducerii rezervelor valutare, care nu a fost compensata decat partial de cresterea valorii rezervelor de aur

La finalul lunii mai, rezervele de valute si aur la Banca Nationala a Romaniei (BNR) se situau la nivelul de 27,02 miliarde euro.

Scaderea de 214 milioane euro a rezervelor valutare inregistrata in luna iunie a fost rezultatul unor intrari de 1,369 miliarde euro, reprezentand contravaloarea emisiunii de euroobligatiuni a Ministerului Economiei si Finantelor, modificarea rezervelor minime in valuta constituite de institutiile de credit, alimentarea contului Comisiei Europene si altele, potrivit BNR.

Iesirile de 1,583 miliarde euro au reprezentat "plati de rate si dobanzi aferente datoriei publice externe directe si garantate de stat (inclusiv plata ajunsa la scadenta a emisiunii de euroobligatiuni din anul 2001), plati catre Comisia Europeana, modificarea rezervelor minime in valuta constituite de institutiile de credit si altele", sustin reprezentantii BNR.

La finalul lunii iunie 2008, rezervele valutare la Banca Nationala a Romaniei se situau la nivelul de 24,915 miliarde euro.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.