Business 2 Iulie 2008 03:38
Valoarea fuziunilor si achizitiilor incheiate in Romania in prima jumatate a acestui an a crescut cu 225% comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut. Wall-Street prezinta astazi cele mai importante 24 tranzactii din primul semestru, cu o valoare totala de 1,3 miliarde de euro

Sectorul de achizitii si fuziuni cu firme romanesti a crescut in primul semestru pana la 1,3 miliarde de euro, fata de 400 milioane de euro cat s-a inregistrat in primele sase luni ale lui 2007.

Numarul tranzactiilor anuntate in prima jumatate a lui 2008 a depasit numarul total inregistrat in primul semestru al anului trecut, conform unei analize Wall-Street. Astfel, daca in primele sase luni ale anului trecut s-au inchis 17 tranzactii, anul acesta au fost anuntate 24, cu o distributie egala pe cele doua trimestre.

Asadar, se confirma faptul ca volumele de activitate in M&A raman sus, cu o vizibila schimbare de structura, in directia unui numar mai mare de tranzactii de valoare unitara mai redusa decat anul trecut.

“Avem foarte multa vibratie in piata de M&A, in special pe zona de tranzactii mici si mijlocii. La inceputul anului imi era teama ca piata va ingheta pentru o perioada – asa cum s-a intimplat cu cea imobiliara – dar deocamdata nici vorba de asa ceva”, a declarat, pentru Wall-Street, Doru Lionachescu (foto), partener principal la una din cele mai mari case de consultanta pentru fuziuni si achizitii si finantari de pe piata locala, Capital Partners.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.