Sectorul de achizitii si fuziuni cu firme romanesti a crescut in primul semestru pana la 1,3 miliarde de euro, fata de 400 milioane de euro cat s-a inregistrat in primele sase luni ale lui 2007.

Numarul tranzactiilor anuntate in prima jumatate a lui 2008 a depasit numarul total inregistrat in primul semestru al anului trecut, conform unei analize Wall-Street. Astfel, daca in primele sase luni ale anului trecut s-au inchis 17 tranzactii, anul acesta au fost anuntate 24, cu o distributie egala pe cele doua trimestre.

Asadar, se confirma faptul ca volumele de activitate in M&A raman sus, cu o vizibila schimbare de structura, in directia unui numar mai mare de tranzactii de valoare unitara mai redusa decat anul trecut.

“Avem foarte multa vibratie in piata de M&A, in special pe zona de tranzactii mici si mijlocii. La inceputul anului imi era teama ca piata va ingheta pentru o perioada – asa cum s-a intimplat cu cea imobiliara – dar deocamdata nici vorba de asa ceva”, a declarat, pentru Wall-Street, Doru Lionachescu (foto), partener principal la una din cele mai mari case de consultanta pentru fuziuni si achizitii si finantari de pe piata locala, Capital Partners.