Business 2 Iulie 2008 17:53
Dominic Bruynseels a preluat, incepand de ieri, mandatul de Presedinte executiv al Bancii Comerciale Romane (BCR) de la Manfred Wimmer.
Consiliul de Supraveghere al BCR l-a numit, la mijlocul lunii aprilie, pe Dominic Bruynseels in functia de Presedinte executiv al BCR, preluarea mandatului urmand sa aiba loc pe 1 iulie 2008. In tot acest timp, Dominic Bruynseels a colaborat strans cu Manfred Wimmer in conducerea bancii, pentru a asigura un transfer optim al managementului bancii.

"Pe parcursul celor doua luni scurse de la venirea mea in BCR, am folosit toate oportunitatile pentru a cunoaste banca, colegii, mediul economic din Romania precum si tara per ansamblu si am ramas placut impresionat de potentialul existent. Sunt ferm convins ca BCR isi va consolida pozitia de cea mai buna banca universala din Romania", a declarat Dominic Bruynseels.

"Dominic este un excelent constructor de afaceri, atat pe piete mature cat si pe piete emergente, cu o experienta bogata in toate ariile industriei bancare", a adaugat Manfred Wimmer.

Bancher cu o indelungata experienta internationala, Bruynseels se alatura BCR dupa o cariera de 27 de ani in cadrul Barclays Bank. Cel mai recent, el a ocupat functia de Senior Executive Director al diviziei Barclays de Retail si Corporate Banking Global in Piete Emergente. Dominic Bruynseels a acumulat o bogata experienta profesionala, ocupand pozitii variate in cadrul Barclays Bank, incepand la nivel de sucursala, apoi la nivel regional, central si international. Pe parcursul carierei sale vizand operatiunile din Marea Britanie, Bruynseels s-a ocupat, printre altele, de planificarea financiara si operationala, precum si de dezvoltarea retelei si a canalelor de distributie integrate. Intre 1997-1999 a fost Director Financiar responsabil de afacerile Barclays din Africa, Caraibe, Orientul Mijlociu si America Latina. In 1999 a devenit Presedinte executiv al Barclays Africa si Orientul Mijlociu, responsabil pentru 12 subsidiare din regiune. Intre 2005 si 2007 a condus procesul de achizitie si integrare in grupul Barclays al Absa, banca de top din Africa de Sud, si a facut parte atat din Consiliul de Supraveghere cat si din Comitetul Executiv al Absa.

Manfred Wimmer va ocupa, incepand cu 1 septembrie pozitia de Chief Financial Oficer (CFO) si de Chief Performance Officer (CPO) al Erste Group Bank.

BCR, membra a Grupului Erste, este o banca universala ce se adreseaza atat clientilor retail cat si celor corporate. BCR este cea mai importanta institutie bancara din Romania, gestionand active de peste 17,5 miliarde de euro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.