Business 1 Iulie 2008 03:40
Incepand de astazi, angajatii romani vor primi salarii mai mari cu 1,5%, dupa reducerea contributiilor la fondul pentru sanatate si somaj. La salariul minim de 500 lei se vor adauga 7,5 lei in fiecare luna, cam cat costa un litru de lapte si trei paini
Salariile nete ale angajatilor cresc, incepand de astazi, cu 1,5%, in urma reducerii unor contributii la asigurarile sociale de stat. Potrivit bugetului de stat aprobat pentru acest an, de la 1 iulie, din salariile angajatilor se retine cu un punct procentual mai putin pentru fondul de sanatate si cu 0,5 puncte procentuale mai putin pentru somaj. Astfel, la bugetul de sanatate, salariatii contribuie, de astazi, cu 5,5% din venituri, iar la cel de somaj cu 0,5%.

Altfel spus, un lucrator angajat pe salariul minim de 500 lei va primi cu 7,5 lei in plus in fiecare luna. Cu acesti bani isi va putea cumpara, de exemplu, un litru de lapte si trei paini. Angajatii sunt cu atat mai castigati cu cat salariul trecut pe cartea de munca si veniturile asimilate salariilor sunt mai mari. De exemplu, cei care au negociat salariul mediu pe economie, adica 1.750 lei, vor simti in buzunar un plus de peste 26 de lei. Aceasta suma le va permite sa isi cumpere suplimentar o sticla de ulei, un baton de salam sasesc, un litru de lapte si cinci paini.


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.