Managerii din industrie si constructii anticipeaza pentru luna aprilie o temperare a ritmului de crestere a productiei, in contextul unei cereri insuficiente si a unui curs de schimb dezavantajos, dar se asteapta la o majorare a ratei de profitabilitate si a preturilor de productie. Potrivit sondajului conjunctural realizat de Banca Nationala a Romaniei pe un esantion de 380 de companii de profil, productia se va mentine pe un trend ascendent si in a patra luna a anului, dar cu o dinamica inferioara comparativ cu primul trimestru.

Desi aproximativ 60% din repondenti se asteapta la o stabilire a preturilor, numarul celor care anticipeaza o majorare a crescut semnificativ fata de lunile precedente. Pentru prima data in acest an, directorii din industrie si constructii afirma ca vor spori nivelul investitiilor, concomitent cu o profitabilitate estimata in crestere. Constructorii sunt singurii care au in vedere o crestere a personalului, evolutie conjuncturala, legata de imbunatatirea conditiilor meteorologice. Restul managerilor anticipeaza o reducere a numarului de angajati.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.