Business 1 Iulie 2008 03:32
Primele sase luni ale anului 2008 s-au incheiat ieri in aceeasi nota descendenta in care a debutat Bursa de Valori Bucuresti in prima zi de tranzactionare. Toti indicii au inregistrat pierderi de peste 30 de procente in primele sase luni ale acestui an. Specialistii spun ca asistam la cele mai mari scaderi din istoria recenta a Bursei, sustinute si de criza financiara globala care a afectat in special statele emergente
De la inceputul anului, indicii au pierdut peste 30 de procente, cea mai drastica scadere fiind pentru cel al societatilor de investitii financiare, de 40%. Indicele general al pietei a pierdut din 3 ianuarie 2008 pana in ultima zi a lunii iunie aproximativ 33%, iar BET-C peste 29 de procente.

“Dupa prima parte a anului 2008 situatia este dezamagitoare, indicii bursieri cunoscand scaderi de amploare raportat la istoria recenta a pietei de capital din Romania. Din 1998 si pana acum am avut doar ani de crestere la BVB si aici ma refer mai ales la titlurile listate pe piata reglementata. Investitorii obisnuiti pana acum sa obtina randamente foarte bune prin investitia in actiuni au cunoscut si reversul medaliei”, a declarat, pentru Wall-Street, Andreea Ciobanu, analist-sef la Intercapital Invest.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.