Guvernul intentioneaza sa amane termenul de 1 mai 2005, prevazut in Ordonanta de Urgenta a Guvernului nr. 24/2005 pentru intrarea in vigoare a masurilor privind majorarea impozitelor pentru castigurile obtinute din tranzactiile pe piata de capital, din tranzactiile imobiliare si pentru dobanzi, arata un comunicat al Ministerului Finantelor.

Se are in vedere ca data intrarii in vigoare a acestor impozite sa fie 1 iunie 2005. Amanarea termenului de 1 mai se impune, avand in vedere ca Plenul Senatului a votat actul normativ cu o serie de amendamente aduse in textul initial, de catre Comisia Buget-Finante. Modificarile vizeaza, in special, modalitatea de aplicare a acestor impozite.

In prezent, Ordonanta de Urgenta se afla in dezbaterea Comisiilor de specialitate din Parlament.
Potrivit Ordonantei, impozitele pentru castigurile obtinute din vanzarea de actiuni si proprietati imobiliare, pe castigurile de pe piata de capital si pe dobanzi vor fi majorate de la 1% la 10%.
Una dintre principalele modificari din Comisie ar fi ca depozitele deschise pana la data intrarii in vigoare a noilor impozite vor fi taxate cu vechea cota.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.