„Tremot Dobre si Fiii“ produce miere pentru restaurantele Marriott si Howard Johnson si exporta cu tonele in Germania

Cresterea albinelor, o ocupatie veche de pe vremea stramosilor daci, nu mai este astazi foarte atractiva pentru oamenii de afaceri romani. Din cauza scaderii pretului mierii, numarul de familii de albine a scazut de la 1,4 milioane in 1989 pana la sub 300.000 in 2006. Totusi, in prezent, exista peste 36.000 de apicultori care aduc pe piata miere romaneasca.

Una dintre aceste companii este „Tremot Dobre si Fiii“ SRL, o afacere de familie din judetul Prahova, infiintata in 2000 de Traian Dobre, un inginer in industria alimentara care lucrase anterior la flota de pescuit oceanic. Dupa ce a infiintat compania alaturi de sotia sa si de cei doi fii, administratorul acesteia a cheltuit in total 600.000 de euro, din care jumatate reprezinta un imprumut bancar, pentru punerea pe roate a afacerii cu miere.
Laboratorul propriu de analize permite monitorizarea calitatii mierii prelucrate la Baicoi, care, in cea mai mare parte, pleaca peste hotarele Romaniei: in Germania (70% din productie), Anglia, Italia, Grecia, Spania si Polonia, ne-a spus patronul firmei.

Polen, faguri si sirop de fructe
„Tremot Dobre si Fiii“ este unul dintre cei mai mari producatori si exportatori de miere din Romania, cu o cifra de afaceri de aproape 4 milioane de euro anul trecut, dupa ce a exportat 1.500 de tone de miere. Produsul este colectat de la circa 1.500 apicultori din toate zonele tarii si de la cei peste 150 de stupi proprii. Firma are o capacitate de productie de 40 de tone de miere pe zi.


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.