Candidatul republican la presedintia SUA, John McCain, intentioneaza ca, daca va fi ales in noiembrie, sa ofere un premiu guvernamental de 300 de milioane de dolari persoanei care va dezvolta o baterie de automobil cu o tehnologie revolutionara si care sa protejeze mediul, relateaza luni Associated Press, citand fragmente din discursul pe care senatorul de Arizona urmeaza sa-l tina luni la Universitatea de stat Fresno din California.
Premiul oferit echivaleaza cu suma de 1 dolar pentru fiecare american, copil, femeie sau barbat, "un pret mic de platit pentru anihilarea dependentei noastre de petrol".

McCain urmeaza sa propuna totodata, amenzi usturatoare pentru producatorii de masini care eludeaza standardele existente privind economia de combustibil, dar si stimulente pentru promovarea consumului de etanol din SUA si din strainatate. In plus, candidatul republican la Casa Alba sustine recompensarea producatorilor de masini pentru fiecare automobil cu emisii zero de carbon pe care acestia il vor dezvolta si vinde, precizeaza AP.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.