La aproape un an de la inceperea lucrarilor la faimoasa Autostrada Bucuresti-Brasov, considerata de guvernanti un proiect de maxima importanta pentru viitorul patriei, nu exista nici un metru de drum finalizat
In schimb, Ministerul Transporturilor si-a dat seama ca volumul de trafic a crescut considerabil de la momentul realizarii studiului de fezabilitate pentru tronsonul Bucuresti-Ploiesti si a cerut construirea unei benzi suplimentare pe ambele sensuri. In ritmul actual de lucru, cu santiere aproape inchise din lipsa finantarii, cele mai optimiste estimari dau ca termen de finalizare ai celor 62 de kilometri de autostrada, de la Bucuresti la Ploiesti, sfarsitul anului 2010. Cum turnarea unui kilometru de asfalt in Romania dureaza in medie cat ridicarea unei insule artificiale in Dubai, intreaga autostrada va fi gata pe undeva prin 2014. In cel mai bun caz. Intre timp, asteptam cu sufletul la gura terminarea Autostrazii Soarelui, unde lupta pentru ultimii 52 de kilometri va dura cel putin doi ani.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.