Majorarea de la 1 iulie a accizei la tutun duce la scumpirea tigarilor, in medie, cu 50-60 de bani pe pachet

Acciza la tigari va creste de la 1 iulie de la 41,5 euro/1.000 de tigarete la 50 de euro, potrivit calendarului convenit cu Uniunea Europeana. Un prim efect al majorarii accizelor va fi, potrivit producatorilor de profil din Romania, scumpirea tigarilor.

"In jurul datei de 1 iulie vom opera majorari de preturi cu aproximativ 0,3-0,4 lei/pachet. Pana acum am aplicat deja majorari in avans, pentru a reduce socul la consumatori. Acestea au fost de aproximativ 0,2 lei/pachet", a declarat pentru "Adevarul" Gilda Lazar, corporate affairs la Japan Tobacoo International (JTI) Romania.

Si British American Tobacoo (BAT) va opera modificari de pret, imediat ce hotararea Finantelor privind majorarea accizelor la tigari va fi publicata in Monitorul Oficial. "Pana acum am majorat preturile cu aproximativ 0,3 lei/pachet, iar dupa 1 iulie, cresterea va fi tot de aproximativ 0,3 lei/pachet", a declarat pentru "Adevarul" Adrian Popa, corporate affairs la BAT.

Potrivit acestuia, impactul cresterii preturilor asupra vanzarilor de tigari nu poate fi determinat acum, ci abia dupa cateva luni.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.