Automatele de schimb valutar ale Bancii Comerciale Romane (BCR) vor da lei noi in schimbul leilor vechi, a anuntat ieri Nicolae Danila, presedintele institutiei.

Operatiunea se va desfasura fara perceperea vreunui comision. Leul nou va intra in circulatie incepand cu 1 iulie. Tendintele din sistemul bancar marcheza o stabilizare pe un culoar de 14% - 20% a dobanzilor la creditele in lei, iar dobanzile platite de banca la depozite se vor situa intre 8% si 10%, considera bancherul.

PRIVATIZARE

In privinta vanzarii ultimelor actiuni detinute de statul roman la BCR (36,8%), Danila considera ca grupul investitorilor interesati de banca difera de cel ce doreste achizitia Casei de Economii si Consemnatiuni. "O sa asistam cu siguranta la un interes major fata de BCR", a declarat presedintele cu ocazia prezentarii rezultatelor financiare pe anul trecut. Ca urmare a faptului ca banca s-a intarit, Danila crede ca banca o sa aiba o "valoare deosebita" la evaluare. Profitul brut obtinut in 2004 a crescut in termeni reali cu 32%, pana la 8.521 miliarde de lei (210 milioane de euro, la cursul mediu al anului trecut). Conform standardelor internationale de contabilitate, profitul net consolidat al grupului BCR a fost de 161 milioane de dolari, de aproape doua ori mai mare decat in 2003. (Adrian Mihai)


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.