Cheltuielile bugetare ar trebui sa fie orientate spre obiective de investitii, nu spre cresterea salariilor, care ar avea efecte inflationiste, a declarat ieri ministrul economiei si finantelor, Varujan Vosganian, la o dezbatere organizata de „Ziarul Financiar“.

Ministrul a lasat sa se inteleaga faptul ca guvernul nu va aproba majorari salariale in acest an, asta desi angajatii din sistemul bugetar trebuie, conform deciziilor anterioare ale executivului, sa primeasca anul acesta cresteri salariale medii de 10%.

Prima majorare generala - cu 4,5% - a avut loc in aprilie, iar in octombrie ar urma ca anumite categorii de personal - cei care lucreaza in invatamant si sanatate, functionarii publici si personalul contractual, personalul auxiliar judecatoresc si angajatii din Autoritatea Nationala Sanitara Veterinara - sa primeasca 9,1% in plus la salariu. Nu se stie daca proaspatul deficit bugetar inregistrat in luna mai l-a pus pe ganduri pe seful de la Finante, dar acesta pare hotarat sa nu mai scape niciun leu la salarii, mai ales ca si cresterea economica s-ar putea domoli in lunile urmatoare.