Magnatul media Rupert Murdoch, fondator si CEO al trustului de presa News Corporation, a vorbit ieri la Cannes Lions 2008 despre afacerile sale si tendintele din media mondiala

Rupert Murdoch: 75% din veniturile News Corp vor fi aduse de mediul digital “In prezent, digitalul aduce 50% din veniturile News Corp, iar in urmatorii ani se va ajunge la 75%. Avem o oportunitate foarte buna acum, cand ziarele o duc atat de prost”, a spus Murdoch, omul de afaceri care a cumparat in urma cu trei ani reteaua de socializare online MySpace, construindu-si astfel o prezenta puternica in online-ul global.

Vanzarile News Corp. au crescut cu 16% in cel de-al treilea trimestru al anului fiscal 2007/2008, atingand valoarea totala de 8,75 mld. euro (5,7 mld. euro).

Potrivit lui Murdoch, media ramane o afacere profitabila, in ciuda recesiunii mondiale. “Inflatia creste, dar creste si cererea pentru informatie. Companiile din toata lumea se dezvolta si vor dori informatii despre pietele lor 24 de ore din 24”.

“Sunt realist in legatura cu faptul ca inflatia creste si veniturile populatiei nu tin pasul cu aceasta crestere. Dar noi suntem intr-o pozitie foarte buna acum si a venit momentul sa apasam pedala”, a adaugat Murdoch. Anul trecut, News Corporation a achizitionat in schimbul sumei de cinci miliarde de dolari grupul de presa Dow Jones, care editeaza si cotidianul de afaceri Wall Street Journal.

In perioada negocierilor, se spunea ca jurnalistii de la Wall Street Journal se opun preluarii grupului Dow Jones de catre News Corp. La Cannes, Murdoch se arata incantat de relatia sa cu jurnalistii de la WSJ. “Sunt surprins de cat de cooperativi au fost majoritatea jurnalistilor de la Wall Street Journal. Iar reactia cititorilor a fost foarte pozitiva”, a spus Murdoch.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.