Prestigioasele premii S.Pellegrino, acordate celor mai bune 50 de restaurante din lume, si-au desemnat recent castigatorii de anul acesta.
Fata de 2007, schimbarile nu au fost majore, pe podium clasandu-se, si in acest an, aceleasi trei restaurante celebre El Bulli, The Fat Duck si Pierre Gagnaire.

De fapt, intregul clasament difera de cel de anul trecut doar prin doua intrari noi si patru reveniri.

Au existat insa si evolutii surprinzatoare, un exemplu in acest sens fiind restaurantul St. John detinut de Fergus Henderson si Trevor Gulliver care a ajuns pe pozitia a saisprezecea, urcand optisprezece locuri in top.

In ceea ce priveste clasamentul pe tari, Marea Britanie se poate mandri cu sase restaurante in topul primelor cincizeci ale lumii - Fat Duck pe 2, Gordon Ramsay pe 13, St. John pe 16, Hakkasan pe 19, Le Gavroche pe 22 si Nobu pe 30.

Un aspect extrem de controversat este acela ca, printre cele mai bune cincizeci de restaurante ale lumii, nu se afla niciun restaurant din Tokyo, Hong Kong, Beijing, Shanghai, Singapore sau Bangkok, in ciuda faptului ca, Tokyo, orasul cu cele mai multe stele Michelin, a fost desemnat de catre Michelin Guide ca fiind una dintre cele mai importante capitale culinare ale lumii.

Top 10:

1.El Bulli Spania, 2.The Fat Duck Marea Britanie, 3.Pierre Gagnaire Franta, 4.Mugaritz Spania, 5.The French Laundry SUA, 6.Per Se SUA, 7.Bras Franta, 8.Arzak Spania, 9.Tetsuya`s Australia, 10.Noma Danemarc


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.