Arbitrul pensiilor private a sanctionat liderul pietei cu 380.000 de euro deoarece a investit banii clientilor printr-o firma din propriul grup

Comisia de Supraveghere a Pensiilor Private i-a amendat pe administratorii ING autorizati pe Pilonul II si pe Pilonul III cu 0,5% din capitalul social deoarece utilizeaza o alta societate a grupului pentru a investi banii clientilor.

Amenda cumulata se ridica la 1,38 milioane de lei, echivalentul a aproape 380.000 de euro. CSSPP i-a amendat pe cei doi administratori deoarece au externalizat activitatea de investire a activelor celor trei fonduri de pensii pe care le are catre ING Asset Management B.V. Olanda, potrivit comunicatului arbitrului pietei.

Contract suspect
ING Fond de Pensii are un fond de pensii autorizat pe Pilonul II, fiind liderul acestei piete, iar ING Asigurari de Viata are doua fonduri de pensii facultative - ING Clasic, respectiv ING Optim. La pensiile obligatorii, ING a adunat 1,38 milioane de clienti, din care circa un milion au contributiile de asigurari virate. Primele contributii incasate de acest fond depaseau peste 33 de milioane de lei, echivalentul a 9,23 de milioane de euro.


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.