Pietele interne lichide, cresterea economica sustinuta si amplasarea in centrul unei regiuni in dezvoltare exploziva vor transforma Moscova in unul dintre principalele centre financiare ale lumii, in urmatorii zece ani, potrivit declaratiilor de luni ale unui bancher din Rusia, citate de Reuters.
"Sunt sigur ca Moscova va fi una dintre cele mai mari piete de capital din lume", a declarat, intr-un interviu acordat Reuters, directorul executiv al companiei financiare si de investitii Renaissance Group, cu sediul la Moscova, Stephen Jennings. "Moscova va deveni al doilea centru financiar din Europa, dupa Londra, in urmatorii cinci ani", a estimat Jennings.

"Dimensiunea pietelor pe care le avem acum in Rusia depaseste cele mai indraznete vise pe care le-ar fi putut avea oricine acum cinci ani", a spus Stephen Jennings. Federatia Rusa este in prezent in al zecelea an de crestere economica sustinuta, in contextul in care produsul intern brut (PIB) a crescut cu 8,5% in primul trimestru din 2008.

Rusia a fost anul trecut a treia piata de oferte publice initiale din lume, iar Jennings a observat ca exista "o conducta enorma" de listari posibile. "Exista un apetit solid al investitorilor si avem nevoie doar de un pic de stabilitate pe pietele internationale", a explicat Jennings.
Renaissance tine, luni si marti, o conferinta anuala a investitorilor, iar Jennings a spus ca exista un interes enorm pentru cresterea interna a Rusiei, inclusiv prin planuri guvernamentale care vizeaza investitii mari in infrastructura.

"Sectorul infrastructurii din Rusia este unul dintre cele mai atractive din lume in ceea ce priveste castigurile posibile", a declarat Jennings pentru Reuters. Premierul rus, Vladimir Putin, a cerut luna trecuta aprobarea parlamentara pentru cheltuieli de 550 miliarde dolari pentru infrastructura, intre 2010 si 2015, iar oficialii de la Kremlin planuiesc sa dubleze suma pana in 2020, mai scrie Reuters. Renaissance Capital este cea mai mare banca independenta de investitii, din Rusia, conform paginii electronice a institutiei.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.