Costurile totale pentru o ora de munca au crescut in Romania, in medie, cu 19,6% in primul trimestru din 2008, o crestere mai temperata fata de cea de 25,2% din ultimul trimestru al anului trecut, fiind a treia evolutie din UE, potrivit datelor preliminare publicate de Eurostat

A treia crestere a costurilor orare cu forta de munca din UE In Romania, angajatorii au platit in primele trei luni, in medie, cu 19,6% mai mult pe ora de munca decat in primele trei luni ale anului trecut. Cresterea este, insa, mai mica decat in ultimul trimestru al anului anterior, cand costurile medii pe ora de lucru, calculate pe ansamblul economiei, s-au marit cu 25,2% pe an.

Statistica pe ramuri de activitate nu releva discrepante mari intre sectoarele economice. Astfel, in industrie, costurile orare cu salariile, precum si cu celelalte cheltuieli non-salariale s-au majorat cu 19% pe an, in constructii, cresterea anuala a fost de 19,8%, o marire similara fiind marcata si in sectorul serviciilor.

Intre statele membre ale Uniunii Europene, cele mai mari cresteri au fost inregistrate in Letonia, de 33,3% si Lituania, de 26,2%, pe pozitia a treia aflandu-se Romania, cu un procentaj ceva mai scazut, 19,6%. Bulgaria a fost a patra, cu majorari ale cheltuielilor efectuate de angajatori pentru plata orara a salariatilor de 19,4% pe an.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.