In ciuda acestei scaderi cu 2,4%, BREI se mentine peste valoarea inregistrata in ianuarie 2008, de 1.826 euro/mp, iar minimul atins in primele cinci luni este inca destul de departe, BREI mai avand de coborat 67 de unitati pentru a trece acel prag, se arata in analiza Colliers.

Raportat la primul trimestru de anul trecut, se observa o crestere de 34%, respectiv cu 468 unitati. Cresterile procentuale din anii precedenti vor fi mai greu de atins, acestea presupunand cresteri unitare din ce in ce mai mari, In plus, se inregistreaza deja valori mai mici de crestere unitara fata cele din anii precedenti.

In acest moment, singurul sector care a inregistrat o apreciere a preturilor este Sectorul 3, desi cresterea este de suprafata, de doar 2%. Sectorul cu cel mai mare pret/mp ramane Sectorul 1, cu o cota de 2.208 euro/mp, urmat de Sectorul 4, care a inregistrat o valoare de 1.948 euro/mp. Valoarea cea mai scazuta este cea a Sectorului 6, cu putin sub 1.600 euro/mp, in special datorita caracterului omogen al acestui sector, axat in proportie de aproape 100% pe clasa medie a pietei.