Compania SABMiller, al doilea cel mai mare producator de bere din lume, a anuntat ca in urmatorii doi ani va aplica scumpiri repetate la bere, din cauza costurilor cu materia prima, potrivit publicatiei britanice „The Times“.

Contactati de EVZ, reprezentantii biroului din Romania al SABMiller, imbuteliatorul marcilor Ursus, Peroni Nostro Azzuro, Timisoreana, Ciucas si Redd’s au evitat sa precizeze daca vor aplica scumpiri la bere si pentru marcile vandute la noi.

La nivel mondial, berea produsa de SABMiller ar urma sa se scumpeasca cu mai mult de 4%, cresterea de pret aplicata anul trecut.

Berea se va scumpi cu pana la 30% in Romania, spun producatorii independenti, care pun cresterile de preturi pe seama dublarii pretului la hamei anul trecut si a cresterii de 7-8 ori a pretului la malt.

„Noi nu avem forta de negociere a multinationalelor, astfel incat scumpirea materiei prime ne afecteaza mai puternic. Noi vom scumpi berea cu 30%, suntem obligati sa o facem. Dar nici ei nu vor rezista fara majorari de preturi“, ne-a declarat Vifor Versescu, presedintele Patronatului Berarilor Independenti.