Business 9 Iunie 2008 06:01
Gazprom intentioneaza sa se alature proiectului de construire a unui gazoduct din Alaska catre Statele Unite si Canada, a anuntat duminica presedintele companiei, Alexei Miller, la Forumul Economic de la St. Petersburg, transmite Ria Novosti, citat de Rompres

Participarea la un asemenea proiect imens este importanta pentru noi. Am inaintat firmelor British Petroleum si ConocoPhillips o propunere de colaborare', a subliniat oficialul Gazprom.

British Petroleum si ConocoPhillips intentioneaza sa construiasca o conducta ce va transporta gaze naturale din zacamantul North Slope din Alaska catre Statele Unite si Canada. Acesta ar putea deveni cel mai important proiect energetic privat din America de Nord, cu un cost estimat la 26-30 de miliarde de dolari.

Proiectul celor de la British Petroleum si ConocoPhillips se afla in competitie cu cel propus de TransCanada Corp.

Alaska, una dintre cele mai bune afaceri americane
In 1867, Alaska a fost cumparata de americani cu 7,2 milioane de dolari (aproximativ 91 de milioane de dolari in ziua de azi) de la rusi. Echipa americana care a negociat tranzactia a fost condusa de secretarul de stat William H. Seward. O explicatie neverificata arata ca suma mica pentru care a fost tranzactionata Alaska se datoreaza faptului ca tarul rus ar fi pierdut, de fapt, Alaska la un joc de carti.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.