Business 6 Iunie 2008 14:23
Mihaela Iancu, sora lui Bogdan Iancu - ucis in locuinta sotilor Adrian si Romanita Iovan - a dat statul roman in judecata la CEDO, pe motiv ca victimei i-ar fi fost incalcat accesul liber la justitie si dreptul la un proces echitabil, pe intreg parcursul derularii procesului penal din Romania.

"Cuantumul daunelor vor fi precizate pe parcursul derularii procedurii", a declarat avocatul Mihaelei Iancu, potrivit NewsIn.

Aceasta a mai declarat ca prin modul in care a fost solutionat dosarul de la Parchetul de pe langa Tribunalul Bucuresti de catre procurorul Andreea Serbanoiu s-a incalcat si principiul egalitatilor armelor, care se refera la faptul ca fiecare parte din proces trebuie sa aibe sanse egale de a-si prezenta cauza si ca nimeni nu trebuie sa beneficieze de un avantaj substantial asupra adversarului sau.

Astfel, in actiunea depusa la Curtea Europeana a Drepturilor Omului, Mihaela Iancu acuza faptul ca procurorul care a instrumentat dosarul "a facut tot ceea ce a fost posibil ca din ancheta sa nu rezulte vinovatia pentru crima a celor doi soti".

Curtea de Apel Craiova a respins, in decembrie 2007, recursul formulat de Mihaela Balanel, sora tanarului impuscat mortal de sotul creatoarei de moda Romanita Iovan, in urma cu doi ani, impotriva rezolutiei de neincepere a urmaririi penale fata de Adrian Iovan, data de Tribunalul Municipiului Bucuresti


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.