"In Romania avem materie prima ecologica, dar din pacate nu avem procesatori in sistem ecologic, si atunci se creeaza un paradox, Romania exporta materie prima ecologica in Occident, acolo se prelucreaza si noi ca importatori aducem produsul finit mult mai scump, ne mai costa si transportul, si evident ajunge pe rafturi la un pret de poate 3-4 ori mai mare decat daca s-ar fi produs aici direct", a subliniat Radu Panait, director general Natura Land.

Solutia? Specialistii incearca sa promoveze cat mai mult agricultura ecologica si sa o dezvolte. Utilizarea mai multor tehnologii de agricultura ecologica ar elimina pesticidele si fertilizatorii chimici.

"Avem un interes sa convingem cat mai multi producatori, procesatori, sa inceapa sisteme de agricultura ecologica pentru ferme sau sa inceapa procesarea in sisteme ecologice pentru fabricile de procesare astfel incat sa avem si noi produse romanesti finite made in Romania, mult mai avantajoase. Dam de munca si la oameni, este foarte important si pentru mediu pentru ca agricultura ecologica inseamna automat eliminarea pesticidelor si a fertilizatorilor chimici", a mai declarat Panait.