Business 6 Iunie 2008 17:26
Accelerarea ritmului de crestere al economiei ar putea incepe in al doilea semestru din 2009, daca nu vor exista alte turbulente in pietele financiare, a declarat comisarul pentru afaceri economice si financiare, Joaquin Almunia, intr-un interviu acordat ziarului El Pays, mentioneaza NewsIn.
Desi recentii indicatori ai increderii si ai activitatii economice au oferit perspective mai putin optimiste, pietele financiare vor continua sa recastige incredere, in timp ce cresterea economica ar putea reveni la nivelul potentialului, a spus Almunia.

"Cresterea economica din a doua parte a anului 2009 ar trebui sa fie mai accentuata decat cea din prima jumatate a aceluiasi an", a declarat acesta pentru El Pays.

Criza din piata finanaciara, incetinirea economiei americane si cresterea preturilor la marfuri vor afecta cresterea economica din zona euro peste asteptari in acest an si in urmatorul, iar inflatia se va mentine peste limita impusa de BCE, a anuntat in aprilie Comisia Europeana, relateaza NewsIn.

In previziunile economice semestriale pentru zona euro, Comisia a estimat ca, in acest an, cresterea economica va incetini la 1,7%, de la 2,6% in 2007 si ca va continua sa scada la 1,5% in 2009.

Almunia a repetat parerea ca si directorii ar trebui sa-si reduca majorarile salariale, nu numai angajatii, in contextul in care blocul european incearca sa controleze inflatia, ce a atins din nou valoarea record de 3,6% in mai.


Despre autor:

Sursa: Moneybox.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.