Desi recentii indicatori ai increderii si ai activitatii economice au oferit perspective mai putin optimiste, pietele financiare vor continua sa recastige incredere, in timp ce cresterea economica ar putea reveni la nivelul potentialului, a spus Almunia.

"Cresterea economica din a doua parte a anului 2009 ar trebui sa fie mai accentuata decat cea din prima jumatate a aceluiasi an", a declarat acesta pentru El Pays.

Criza din piata finanaciara, incetinirea economiei americane si cresterea preturilor la marfuri vor afecta cresterea economica din zona euro peste asteptari in acest an si in urmatorul, iar inflatia se va mentine peste limita impusa de BCE, a anuntat in aprilie Comisia Europeana, relateaza NewsIn.

In previziunile economice semestriale pentru zona euro, Comisia a estimat ca, in acest an, cresterea economica va incetini la 1,7%, de la 2,6% in 2007 si ca va continua sa scada la 1,5% in 2009.

Almunia a repetat parerea ca si directorii ar trebui sa-si reduca majorarile salariale, nu numai angajatii, in contextul in care blocul european incearca sa controleze inflatia, ce a atins din nou valoarea record de 3,6% in mai.