Dupa ce in luna martie si in prima parte a lunii aprilie cistigurile celor care au plasat bani in special in fondurile de investitii s-au diminuat, trendul pietei bursiere redevine ascendent. Astfel, pe ansamblul primului trimestru, investitiile continua sa ofere randamente peste nivelul oferit de piata monetara. Conform datelor centralizate de Uniunea Nationala a Organismelor de Plasament Colectiv (UNOPC), in luna martie, randamentul mediu al fondurilor deschise si al altor organisme de plasament colectiv (AOPC) a fost negativ, minus 1,2%, insa, pe totalul primului trimestru, randamentul a fost de 4,13%.

Incepind de joi, Bursa de Valori Bucuresti (BVB) si-a oprit declinul din ultimele saptamini, indicii BET si BET-C urcind cu aproape 2%, pe fondul unei lichiditati de 140,5 miliarde de lei. Investitorii sint de parere ca acesta este un inceput clar de stabilizare, care s-a vazut mai ales in cazul titlurilor din sectorul financiar. Acestia considera ca atitudinea investitorilor straini fata de piata de capital din Romania este una de asteptare, dar ca nu este vorba de retrageri de capital ale investitorilor straini, insa nici de intrari.

Pe scurt, se pare ca strainii asteapta un semnal de intoarcere a pietei pe un trend ascendent, spun investitorii. Joi si vineri, sectorul financiar a avut o tendinta ascendenta, in timp ce pe segmentul petrolier s-a manifestat o evolutie mixta.


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.