Euro se va mentine si in perioada urmatoare pe un trend descendent, sustin specialistii, deoarece va urma o perioada linistita in economie, chiar si dupa formarea noului guvern, iar revenirea de Sarbatori a "capsunarilor" in tara ar putea determina o noua presiune pe curs.
Brokerii care tranzactioneaza valuta la Bursa Monetar Financiara si de Marfuri de la Sibiu nu exclud posibilitatea ca euro sa scada sub 38.000 de lei. Victor Pop, broker la Societatea de Servicii de Investitii Financiare Vanguard, opineaza ca moneda europeana a inceput sa piarda in fata leului o data cu inceperea campaniei electorale si avanseaza posibilitatea ca aceasta sa scada si dupa turul al doilea al alegerilor prezidentiale. "Chiar si dupa formarea noului guvern, pana la sfarsitul anului, situatia economica nu va influenta o crestere a euro", crede Pop. Brokerul de la Vanguard mai spune ca intoarcerea in tara, de Sarbatori, a asa-zisilor "capsunari", care vor cheltui o parte din euro castigati in strainatate pe mancare, cadouri etc, va determina "o presiune pe curs". Banca Nationala a Romaniei a cotat, ieri, moneda europeana la 38.494 de lei, fiind consemnata o noua scadere in raport cu leul. Trendul de apreciere a leului se mentine si fata de dolar, pentru care BNR a calculat o cotatie de 29.013 lei.

Sursa: Curentul.roTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.